Hír: Ön hazaviszi a munkáját? – Ezt válaszold erre az állásinterjú kérdésre!
(Kategória: Álláskeresés)
Küldte: Admin
2016 március 06 vasárnap - 13:19:06

Ez az állásinterjúk során az egyik legtrükkösebb kérdés. A munkáltató több okból szokott erre rákérdezni. Egyrészt kíváncsi arra, hogy be tudod-e fejezni a munkádat a kijelölt határidőn belül. Másrészt tudni akarja, hogy mennyire fontos számodra a munka és a magánélet egyensúlya (ha nem viszel haza munkát, akkor boldogabb vagy, és jobban dolgozol). De az is elképzelhető, hogy olyan alkalmazottat keres, aki hozzá van szokva ahhoz, hogy az egész élete a munkáról szól. Akárhogy is, a válaszod döntő fontosságú lehet.

Hogyan felelj?

Mielőtt válaszolsz, szerezz információkat, és gondolkozz el a vállalati kultúráról. 

Ha úgy gondolod, hogy a munkáltató értékeli az időgazdálkodási készséget, akkor azt a képességedet emeld ki, hogy képes vagy határidő előtt végezni a feladatokkal a munkaidőn belül, ezért nem viszel haza munkát és például a családodra koncentrálsz a munka végeztével. 

Ha az adott cég elvárja az alkalmazottaktól, hogy rendszeresen túlórázzanak, akkor azt hangsúlyozd, hogy lelkes és elkötelezett vagy, aki hajlandó akár otthon is dolgozni csak azért, hogy minőségi munkát tegyen le az asztalra.

Ha nem vagy biztos abban, hogy pontosan mit is keres a munkáltató, akkor a legjobb kiemelni a szervezői és időgazdálkodási készségedet, de ugyanakkor elmondani, hogy különleges helyzetekben - szükség esetén - hajlandó vagy hazavinni a munkádat.  

A kérdés számodra is egy lehetőség arra, hogy eldöntsd, neked való-e ez az állás, vagy sem. Ha rendszeresen kell majd hazavinned a munkádat és túlóráznod, de neked szükséged van szabadidőre, akkor jobb, ha egy másik céget keresel.

Minta Válaszok:

„Ha szükséges, akkor természetesen hazaviszem a munkámat. Fontos számomra, hogy betartsam a határidőket, és nem probléma, ha ezért néha otthon is dolgoznom kell.” 

„Amikor elkezdek dolgozni egy feladaton, akkor készítek egy időbeosztást magamnak, ami lehetővé teszi, hogy ne ússzak el és ne kelljen otthon dolgoznom. Ugyanakkor tudom, hogy néha bejönnek sürgős munkák és váratlan események, ezért mindig hajlandó vagyok hazavinni a munkát, ha szükséges.”

„Gyakran viszem haza a munkámat, amikor szorít a határidő. De a családommal töltött idő nagyon értékes a számomra, ezért igyekszem ezt tényleg csak a rendkívüli helyzetekre korlátozni.”
Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner
E-mail: kalmantamas©uzleticoaching.eu
ÖNÉLETRAJZ KLINIKA: http://uzleticoaching.eu/Kapcsolat.html
(Átnézem és kijavítom önéletrajzát és motivációs levelét)


Ezen hír származási helye: munkanélküli, álláskereső lap
( http://munkanelkuli.hu/news.php?extend.166 )