Hír: Hogyan kezelte a felmerülő problémákat az előző munkahelyen? – Így felelj!
(Kategória: Álláskeresés)
Küldte: Admin
2016 február 07 vasárnap - 21:43:47

A cégek olyan embereket keresnek, akik hatékonyan tudják kezelni a problémás helyzeteket. Ezért gyakran kérik a jelöltet, hogy hozzon példát arra a szakmai múltjából, amikor meg kellett oldani egy nehéz vagy váratlan szituációt.
Így felmérhetik, hogy ki-ki hogyan reagált egy ilyen esetben. 
Tekints úgy erre a kérdésre, mint egy remek lehetőségre, mert bebizonyíthatod, hogy nem ismered azt a szót, hogy lehetetlent. Mesélj el egy személyes történetet!
1. Legyenek kész példáid


Az ilyen jellegű kérdésre jó előre fel kell készülnöd. Ne ott, helyben rögtönözz!
Minden karrier szakaszból (szakmai gyakorlat, önkéntes munka, vezetői pozíció) tudjál példákat hozni arra, amikor egy kihívással találkoztál. Írd le pontosan, hogy mi okozta a nehézséget. Az említett problémák lehetőleg olyanok legyenek, amelyekkel az új állás során is találkozhatsz majd.
2. Fejtsd ki részletesen a megoldást
Miután részletezted a konkrét kihívást, jöhet a te, személyes megoldásod. Részletesen fejtsd ki, hogy hogyan oldottad meg a helyeztet és ennek eredményekét milyen javulás/fejlődés történt az adott ügyben, az osztályod vagy a cég helyzetében. A példa nem kell, hogy hihetetlen, vagy monumentális legyen. Az a lényeg, hogy derüljön ki belőle, hogy rendelkezel azokkal a készségekkel, amelyek a megoldáshoz nélkülözhetetlenek voltak.
3. Ne légy negatív
Semmiképp ne kezd el befeketíteni a korábbi munkahelyed alkalmazottait, a volt főnöködet és a kollégáidat. Ez rossz fényt vet rád. Nem azért jöttél az interjúra, hogy pletykálkodj, hanem, hogy állást szerezz.
4. Említs számokat
Már többször írtam, hogy a számok a barátaid. Ez a kijelentés ennél a kérdésnél is igaz. Amikor a megoldásról beszélsz, számokkal írd le az eredményeidet: „Így 10%-kal sikerült növelnem az ABC Kft. bevételét.”  „Ennek hatására 25%-kal csökkentettem az XY Rt. költségeit.
Kálmán Tamás
Állásinterjú Tréner
E-mail: kalmantamas©uzleticoaching.eu
ÖNÉLETRAJZ KLINIKA: http://uzleticoaching.eu/Kapcsolat.html
(Átnézem és kijavítom önéletrajzát és motivációs levelét)


Ezen hír származási helye: munkanélküli, álláskereső lap
( http://munkanelkuli.hu/news.php?extend.162 )