Kezdőlap  Kapcsolat  Regisztráció  Bejelentkezés 
munkanélküli, álláskereső lap
  Linkek
  Fórum
  Sitemap
  Új tartalmak

  Keresés munkanélküli, álláskereső lap

  Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:
Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]

  Naponta frissülő állásajánlatok
Profession munkaajánlatok
Állás Jobrapido-val
A munkaügyi központokba bejelentett állások
A közszféra állásajánlatai
Állásajánlatok Jooble
Munkakeresés a Föld körül: Jooble

  Munkavállalás az EU/EGT országaiban
Munkavállalás az EU/EGT országaiban

  Álláskereséshez
Europass önéletrajz
Önéletrajz gyűjtemény
Kisérőlevél (motivációs levél)
Munkáltatói keresési szokások
Formális és informális álláskeresés
Egyéni portfólió
Magán munkaközvetítők listája (PDF)
Magán munkaerőkölcsönzők listája (PDF)

  Hová fordulhatok segítségért
Családsegítők szolgáltatásai
Nyugdíj ügyek Budapest
Jogi segítség (Jogpont)

  Profession munkaajánlatok
Profession munkaajánlatok

  Regisztráció a munkaügyi központban
Regisztrált munkanélküli - regisztrált álláskereső
Ahhoz, hogy a munkanélkülivé vált személy a munkaügyi központ egyes támogatásait igénybe vehesse, illetve alkalmazása esetén munkáltatója támogatást igényelhessen foglalkoztatásához, álláskeresőként történő regisztrálását kell kérnie.

Ki kérheti álláskeresőkénti regisztrációját?
Álláskereső az az aktív korú (18-62 év) személy, aki munkanélkülivé vált és egyéb keresőtevékenységet sem folytat, munkát akar és képes is vállalni, s elhelyezkedése érdekében együttműködik a munkaügyi központ lakóhelye, tartózkodási helye szerinti illetékes kirendeltségével, valamint megfelel a reá irányadó jogszabályi feltételeknek (öregségi, baleseti, rokkantsági nyugdíjra nem jogosult, nappali tagozaton nem folytat iskolai tanulmányokat, nincs táppénzen, önmaga is munkát keres, de egyéni aktivitása nem hozott eredményt és a munkaügyi központ sem tud számára munkalehetőséget felajánlani).

2005. november 1-jétől megváltozott a Foglalkoztatás Elősegítéséről és a Munkanélküliek Ellátásáról szóló törvény (Flt. 1991. évi IV. tv. ) A módosításban a munkanélküli fogalom helyett, a jogszabály az álláskereső fogalmát használja. A törvénymódosítás középpontjában a munkanélküliség kezelésének kérdésköre áll, azonban a jogszabályi változás új szemléletet is tükröz. A munkanélkülivé vált személyek aktív közreműködésére építi az álláskeresés és az ellátórendszer szabályait. Elsődleges cél, hogy az álláskeresők saját cselekedeteik által részeseivé, irányítóivá váljanak annak a folyamatnak, amely élethelyzetük rendezésére irányul. A munkaügyi központ feladata annak elősegítése, hogy a munkanélkülivé vált személy saját maga találja meg a munka világába visszavezető utat.

Az együttműködés keretében az álláskereső rendszeresen, a kirendeltség által megadott időpontban személyesen felkeresi a kirendeltséget, a felajánlott munkát, képzési lehetőséget, munkaerő-piaci szolgáltatást, munkaerő-piaci programban való részvételt elfogadja és önállóan is aktívan keres munkát.

Az álláskereső a kirendeltséggel álláskeresési megállapodást köthet, amelyben meghatározzák az együttműködés konkrét formáit, és azon szolgáltatások körét, amely növelheti az elhelyezkedés esélyét.

A megállapodásban rögzítésre kerülnek többek között a keresett munkahely főbb jellemzői, a munkahely keresés formái, valamint az, hogy szükség van e az elhelyezkedéshez munkaerő-piaci szolgáltatás igénybevételére.

Az álláskereső, amennyiben a jogszabály által előírt feltételek megvannak, jogosult lehet álláskeresési ellátásra –álláskeresési járadékra, álláskeresési segélyre, munkaerő-piaci képzés, humánszolgáltatás igénybevételére.

Az álláskereső elhelyezkedése esetén a munkáltató támogatást kaphat a foglalkoztatáshoz.

Az álláskeresési ellátás igénylése esetén kötelező álláskeresési megállapodást kötni.

  Szavazás


Nyugdíjba vonulhasson-e mindenki 40 év munkaviszony után?Igen

Nem

Nem tudomKiírta Admin
szavazat: 2661
Korábbi szavazások


  Számlálók
websas.hu

  FaceBook


Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva

Az oldalt készítette: Fodor Imre.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-60999/2012

Adatvédelmi és jogi nyilatkozat
PageRank ikon ingyen